Vad innebär fastighetsskötsel i Uppsala?

Fastighetsskötsel är något som behövs i alla bostadsområden. Om man ser till ett visst företag i Uppsala, så har de där anlitat ett företag som sköter alla sådana uppgifter. Det innebär allt från små reparationer, snöröjning till trappstädning. I detta fall har de sju anställda på företaget, vilket de gjort så varje person ansvarar för ett eget hus. Fördelen med detta är att de som bor i huset lär känna en person, vilket inger en trygghet. Man vet hela tiden vem som kommer när man behöver hjälp. Dessa personer kan ses lite som vardagshjältar som kommer när du ringer dom. Det kan röra sig om allt möjligt, till exempel stopp i avloppet, trasig ugn eller kyl.

Vad gör en fastighetsskötare?
När det kommer till fastighetsskötsel Uppsala och även andra platser, så finns det väldigt många uppgifter att ta sig an. Bortsett från att avhjälpa problem och sköta underhåll av lägenheterna, så finns det mycket utomhus också att göra. Om det är sommartid ska gräs klippas, buskar ansas och hålla området rent och snyggt. Vintertid är det dags för snöröjning. Då är det även viktigt att gångbanor grusas, så att ingen halkar och gör sig illa. Hösten är det fullt upp med att samla upp alla löv. Så olika årstider ger olika uppgifter.

Fastighetsskötare är problemlösare
Som man kan förstå är yrket som fastighetsskötare långt ifrån ett sysslolöst arbete. Det finns alltid något som ska åtgärdas; smörja upp ett lås som kärvar, klippa gräset, byta ut en trasig spis och mycket därtill.

En fastighetsskötare ska även se till att ventilationen fungerar som den ska. Just detta företag i Uppsala arbetar med att bygga om ventilationen i husen. En del fastighetsskötare klarar detta på egen hand, vissa får ta hjälp av ventilationsföretag. Man kan säga att fastighetsskötarna är riktiga fixar-nissar. Om problem uppstår så måste de komma på en lösning till problemet. Så det man i vardagstal kallar vaktmästare, det är hyresgästernas egna problemlösare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *